¿QUÉ?Magic DMX

Cursisten die de cursus Lichttechnicus of Allround AV Technicus of ChamSys cursus volgen kunnen een gratis “Magic DMX” bekomen.

JA, EN?

Deze “USB to DMX interface” zorgt ervoor dat je vanaf je computer licht kan sturen.

HOEDAT?

Iedereen kan MagicQ PC downloaden. Bijvoorbeeld via deze link. Ook al gratis. Dit is de softwareversie van ChamSys, de intussen zéér befaamde lichtstuurtafel. Op dat moment heb je een soort van virtuele lichtstuurtafel op je computer (laptop) staan. Maar om daarmee ook een lichtset te gaan aansturen heb je een DMX uitgang nodig. Magic DMX sluit je aan op een USB poort en vanaf dan heb je een volledig functionele lichtsturing!

EN IK KAN DAARMEE DAN DE BELICHTING VERZORGEN TIJDENS DE VOLGENDE EDITIE VAN ROCK WERCHTER?

Niet echt.
Deze versie heeft enkele beperkingen. Je kan enkel de eerste universe aansturen (512 kanalen). En er is ook een tijdsbegrenzing: alvorens het maximale opeenvolgende aantal van 5 uren voorbij is, dien je het programma (MagicQ PC) even af te sluiten en opnieuw op te starten. De connector is 3-pin, maar dat is niet echt een beperking want je kan desgewenst altijd een adapter naar 5-pin gebruiken.
Deze gratis installatie is vooral bedoeld als opstap naar de meer gebruiksvriendelijke ChamSys lichtsturingen. Want hoewel je met deze versie (buiten het aantal kanalen) hoegenaamd geen beperkingen hebt in functies en mogelijkheden, is het uiteraard een heel pak handiger om met faders, wieltjes en knoppen te werken, dan met een computermuis.

IK GA HET WAARSCHIJNLIJK NIET GEBRUIKEN, MAAR ‘T IS GRATIS, DUS GEEF ER DAN MAAR EENTJE…

In dat geval vraag je er best geen aan.
Want samen met het aanvragen van de interface ga je ermee akkoord dat je in het databestand van de fabrikant en de verdeler terecht komt. Je mag vanaf dan dus regelmatige mailings verwachten.
AVL (de Belgische verdeler van ChamSys) en LGO willen graag de moeite doen om je zo’n interface gratis te bezorgen, maar we rekenen er dan wel op dat deze nuttig terecht komt!

IK BEN GEMOTIVEERD OM EEN CHAMSYS OPERATOR TE WORDEN EN WIL DUS ZEER GRAAG ZO’N INTERFACE…

Het volstaat dan om onderaan deze pagina je gegevens in te vullen en te klikken op “verzenden”.
LET WEL:
1. Om de gratis interface aan te vragen ben je cursist Lichttechnicus of cursist Allround AV Technicus of heb je jezelf via deze website online ingeschreven voor een dagcursus ChamSys.
2. De interface wordt niet opgestuurd. Je kan deze na bestelling enkel afhalen in onze leslokalen in Syntra Sint-Niklaas vanaf deze beschikbaar is.
3. Na je aanvraag checken we of je inderdaad cursist bent en geven we je gegevens door. Je komt dan terecht in de mailing list van ChamSys (ook als je nadien je interface niet zou ophalen!). Vanaf de interface bij ons beschikbaar is wordt je via e-mail verwittigd. Hou er rekening mee dat we de aanvragen dienen te groeperen en dat daardoor de levering een tijdje op zich kan laten wachten.
4. Om onderstaande aanvraag te vervolledigen is het noodzakelijk om eerst MagicQ te installeren op je computer. We hebben namelijk het “System ID” nodig. Eens de installatie compleet is vind je dit terug door het programma te openen en te klikken op: Setup > View System > View Status > System. Het is de lange code achter “Sys MagicQ ID”. Zonder dit ID kunnen we de aanvraag niet doorgeven!

    Aanvraag voor een "Magic DMX Basic"

    Sys MagicQ ID *

    Ik volg de cursus: *
     Lichttechnicus Allround AV Technicus Dagcursus Chamsys