Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
1149,5 BTW inclusief
Begin

De theoriecursus Rigging, ofwel “Elementaire Hijstechniek in de Entertainment & Theater” is een unieke, vijfdaagse cursus, waarin de theoretische kennismaking met wet- & regelgeving en met genormaliseerde materialen en methodes bij het uitvoeren van hijswerkzaamheden in concertzalen, theaters, evenementenhallen, expo- & beursgebouwen, tv- & filmstudio’s enz. centraal staat.

Wanneer?

Op dit moment zijn er nog geen data's gekend.

Doel?

De cursus heeft tot doel een introductie te zijn tot de hijstechniek in de entertainment & theater en de cursist basiskennis omtrent verantwoordelijkheden en vaardigheden te verschaffen, zodat hij in de praktijk die kennis kan gaan toepassen. Deze cursus is geworden tot ‘standard in the industry’ en wordt elk jaar geactualiseerd i.v.m. de snelle en ingrijpende ontwikkelingen op dit gebied in binnen- en buitenland.

Wie?

De cursus wordt georganiseerd door ‘Licht Geluid Opleidingen’ (LGO) in samenwerking met Syntra Midden-Vlaanderen en gegeven door Rinus Bakker van ‘Rhino Rigs’. Hij is één van de pioniers in de ‘entertainment rigging’ in Europa, sinds begin jaren ’80. In die hoedanigheid geeft hij sinds 1991 ook instructies, cursussen, trainingen, lezingen enz., met als onderwerp “Rigging” ofwel “Hijstechniek in de Entertainment & Theater”.

Waar?

De cursus vindt plaats in Syntra te Sint-Niklaas.

Inhoud

 

Certificaat?

De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Bij voldoende resultaat wordt aan de deelnemer een certificaat uitgereikt, dat brede erkenning geniet in de entertainment en de theater branche.

Prijs?

Prijs voor de gehele cursusperiode is € 1149,5 inclusief BTW (€ 950 exclusief BTW). In deze prijs is begrepen: Geactualiseerde syllabus (cursusboek van ca 300 pagina’s), die ook als naslagwerk kan dienen. Broodjeslunch, frisdranken, koffie en versnaperingen. Wie een geldig ondernemingsnummer bezit, gevestigd in Vlaanderen, kan gebruik maken van de KMO-portefeuille en zo tot 30% subsidies aanvragen.

Meebrengen?

Schrijfgerei: A4-ruitjes-blok, geo-driehoek, doorzichtige liniaal, potlood, drie kleuren balpennen. Simpele zakrekenmachine met wortelfunctie. Alle mogelijke documenten & (draagbare) materialen waar je eventueel vragen over hebt! (dit wel graag vooraf even aankondigen)

Inschrijven?

Je kan inschrijven voor deze cursus door het INSCHRIJVINGSFORMULIER Rigging Theorie in te vullen via de paarse knop "inschrijven" rechts bovenaan deze pagina. Er worden maximaal 15 deelnemers voor deze cursus toegelaten.