Ken je ook een interessant downloadbaar bestand?
Laat het ons weten via e-mail: info@lgo.be
Opgelet: het bestand moet vrij te downloaden zijn, liefst gratis én nuttig in de sector! LGO beslist of het wordt geplaatst.


LGO's Virtuele Stroomkast

Hoe is een stroomkast bekabeld? Hoe ziet een ster- en een driehoekschakeling eruit? Wat moet je meten tussen de verschillende geleiders?
Je leert het eindelijk op een verstaanbare manier dank zij LGO's eigen Virtuele Stroomkast!
Het is een onderdeel van het volledige interactieve programma met oefeningen, dat wordt gebruikt in de cursussen lichttechnicus en geluidstechnicus.
[Screenshot] [Download]

MagicQ PC

De MagicQ PC van ChamSys, een heuse lichttafel op jouw computer. Gratis en voor niets. Enkel nog een DMX interface aanschaffen en je bent vertrokken...
[Screenshot] [Ga naar de site]

Audacity

Audacity is een gratis en gebruiksvriendelijke audio editor voor zowat alle besturingssystemen. Je kan ermee geluid opnemen, kopiëren, samenvoegen, bewerken, omzetten, effecten toepassen, enzovoort...
[Screenshot] [Ga naar de site]

Capture

Capture is een simulatieprogramma voor lichtsturingen.
De "Student Edition" is een gratis versie, met uiteraard enkele beperkingen. De belangrijkste beperking zit 'm in de bibliotheek: van elk type van spots is slechts 1 toestel beschikbaar. Verder is het programma volledig functioneel. Ga naar de ChamSys website om te zien hoe je het programma kan connecteren met MagicQ PC...
[Promofilmpje] [Ga naar de downloadpagina]

Theatrewords

Een online vertaling van theaterwoorden en -begrippen...
[Screenshot] [Ga naar de site]

Resone

Resone is een programmaatje dat een random EQ maakt (freq, gain en Q), die je vervolgens moet teniet doen om opnieuw het origineel te bekomen.
[Screenshot] [Ga naar de site]

Quiztones

Quiztones is net zoals Resone een gehoortest. Beetje straffer, echter niet gratis (maar ook niet duur...).
[Screenshot] [Ga naar de site]

Wysiwyg

Demo van Wysiwyg, het tekenprogramma dat we gebruiken in de cursus Lichttechnicus. Opgelet: zonder save & print functie!
[Product tour] [Ga naar de site]

Pearl 2004 Simulator

Download de Avolites Pearl op je computer, zodat je met deze lichtstuurtafel kan leren werken. Of programmeer je show of een deel ervan op voorhand en sla je programmatie op.
[Screenshot] [Ga naar de site]

Stardraw Audio

Demo van Stardraw Audio, het tekenprogramma dat we gebruiken in de cursus Geluidstechnicus. Gedurende 30 dagen mét save & print functie!
[Screenshot] [Ga naar de site]

EQ Gehoortest

Test je gehoor en spoor de juiste frequentie van de feedback op.
[Screenshot] [Download]

Paul Pelletier's LD Calculator

Met deze tool kan je allerlei berekeningen maken i.v.m. elektriciteit, rigging, lichtbundels, weerstanden, enzovoort. Ook handig: het omrekenen van allerlei maten (zie screenshot).
[Screenshot] [Download]

LightJockey

De LightJockey is een stuurtafel van Martin. Je kan de software gratis downloaden op jouw computer, indien gewenst mét ingebouwde visualisatie (Martin ShowDesigner).
[Screenshot] [Ga naar de Martin downloadpagina]

Hog PC

Interessant voor lichtoperators die werken met Flying Pig stuurtafels (Hog500/1000 en WholehogII): de gratis downloadbare WholeHogII PC.
[Screenshot] [Ga naar de site]

Martin's Dip Switch Settings

Werk je vaak met apparatuur die beschikt over dip switches? Dit leuk programmaatje berekent hoe ze moeten ingesteld worden.
[Screenshot] [Download]

NTI's Minirator

De virtuele MR1 heeft dezelfde eigenschappen als de echte Minirator, het toestel dat voorziet in testsignalen.
[Screenshot] [Download]

Bink Audio Test CD

Testsignalen in .wav formaat die je gratis kan downloaden en op CD kan zetten.
[Download]